Γιατί να σπουδάσετε στην Αγγλία;

uk1Η ανώτατη εκπαίδευση στη Βρετανία αποτελεί την πρώτη επιλογή για πολλούς φοιτητές ανά τον κόσμο.
Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια διατηρούν μία ισχυρή παράδοση ακαδημαϊκών διακρίσεων, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν μία πρώτης τάξεως εκπαίδευση για μία περαιτέρω επαγγελματική πρακτική σε πολλούς ακαδημαϊκούς τομείς και χώρους.

Η εκπαίδευση στη Βρετανία είναι στα Αγγλικά, τη διεθνή γλώσσα, κάτι που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα στο σημερινό αναπτυσσόμενο διεθνή επαγγελματικό κόσμο. Η ζωή στη Βρετανία είναι μία ευχάριστη εμπειρία που έχει να σας προσφέρει πολλά. Η φοιτητική ζωή είναι γεμάτη με πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, σπορ και διασκέδαση.

Η ζωή στη Βρετανία είναι σχετικά φθηνή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό, σε συνδυασμό με τη σύντομη διάρκεια των πτυχιακών σπουδών (μόνο τρία χρόνια) κάνει τη βρετανική εκπαίδευση μία άριστη οικονομικά επιλογή.

Από το έτος 2005-6, στους προπτυχιακούς φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλονται ετήσια δίδακτρα έως και 3.000 αγγλικές λίρες, τα δίδακτρα όμως καταβάλλονται από το βρετανικό κράτος και επιστρέφονται με μηνιαίες καταβολές μετά την αποφοίτηση και μόνο εάν έχουν το κατώτερο όριο ετήσιου εισοδήματος των 18.000 ευρώ.

Το κόστος της ζωής ενός φοιτητή στη Βρετανία υπολογίζεται περίπου στις 500-700 αγγλικές λίρες το μήνα, ανάλογα πάντα με το επίπεδο των ανέσεων που ζητά κανείς. Οι προπτυχιακές σπουδές διαρκούν 9 μήνες κάθε χρόνο, από τα τέλη του Σεπτέμβρη έως τις αρχές του Ιούνη.